Bokkeumbap (볶음밥) - Haftanın Kore Yemeği (#5)


Bu haftanın Kore yemeğini Bokkeumbap (볶음밥) olarak belirledim. Türkçe telaffuzu yazdığım gibi okursanız boggımbap şeklindedir. Sanırım bizim ağız tadımıza hitap edecek yemeklerden biri. Değişik sebzelerle birlikte bildiğimiz pilav gibi yapılan bir yemektir. Fark ise Koreliler içerisine daha farklı malzemeler atıyor. Kimchi başta olmak üzere içerisine attıkları malzemeler tabii ki yemeğin tadında inanılmaz farklılık yaratıyor. Kimchi ile yapılanın adı farklı olabilir, bu konuda emin değilim ama benim yediğim kimchi ile yapılmamıştı. Bokkeumbap lezzet ve yiyim kolaylığı açısından bizim evlerde, lokantalarda yediğimiz pilavdan çok da uzak değil.


Çok farklı şekillerde yapılabilir. Ben ilk defa Kore'de Jeju Adası'nda yemiştim. Üzerine veya yanına omlet pişirip koyuyorlar. Bazıları direk yumurtayı pilavı yaparken içerisine kırıyor. Benim yediğim ise sanırım orijinal şekline en yakın olanıydı. Pişirdikleri pilavı (bokkeumbap) omletin arasına sarıyorlar ve o şekilde servis ediyorlardı.


Hızlı bir şekilde yapılıp servis edilen ve çok da pahalı olmayan bu yemek öğlen yemeğinde yenilebilecek en güzel yemekler arasındadır. Şahsen Kore yemeklerini pek yiyemeyenler için Bokkeumbap her öğün tercih edilebilecek bir yemektir.


Maliyet: Gideceğiniz lokanta veya restorana göre değişiklik gösterse de bu Kore yemeğinin fiyatı 3000 - 5000 Kore Wonu yani 6 ile 11 Türk Lirası arasındadır.

Bir önceki yazı >>>
En Çok Sevilen 5 Kore Dizisi

Geçen haftaki "Haftanın Kore Yemeği" >>>
Balık Çorbası (생선찌개) (#4)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
Bokkeumbap (볶음밥) - Haftanın Kore Yemeği (#5) Bokkeumbap (볶음밥) - Haftanın Kore Yemeği (#5) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 9/01/2014 Oylama: 5

1 yorum:

  1. Rooftop Prince'deki Omurice değil mi bu?^^ Ben de evde sadece kırmızı ve yeşil biberlisini yapıyorum. sonra üzerine ketçap sıkılmış resimdeki gibi yumurtaya sarıyorum tavada. Orijinalinden tatmadım ama evde yaptığım bir hayli güzel oluyor^^

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.