Balık Çorbası (Saengseon Jigae - 생선찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#4)


Kore yemekleri arasından bu hafta Saengseon Jigae (생선찌개) seçtim. Türkçe telaffuzu yazdığım gibi okursanız sengson-çige şeklindedir.

Balık seviyorsanız bu yemek tam sizlik olabilir. Yalnız kılçıklara dikkat! Farklı şekillerde yapılışı olan bu yemek bütün balık kullanılarak yapılıp yemeğin kılçıklı olmasına neden olabiliyor. Bu yüzden yerken dikkat etmenizde fayda var. Balık çorbası (saengseon jigae), Kimchi Jigae'ye benzer şekilde yapılıyor. Temel olarak Kimchi Jigae'yi baz almışlar.


Çok değişik şekillerde sunulup yapılabilir ama sizin için nasıl yapıldığını ve hangi malzemeler kullanıldığını Kore bloglarından araştırdım, birazcık bakındım.

Malzemeler (korecesinden anladığım kadarıyla):
  • Izgara balık
  • Yeşil soğan
  • Biber
  • Sarımsık
  • Toz biber
  • Şeker
  • Soya sosu
  • Kara biber

Bu yemeğin yapımında hemen yukarıdaki eklediğim fotoğraf size rehber olabilir. Maalesef detaylı bir şekilde nasıl yapıldığını anlatamayacağım. Birkaç korelinin blogunda gezindim ve yemeğin yapımında kullanılan malzemeler farklılık gösterebiliyor. Özellikle bloglardaki tariflerde baharat ve sos seçimlerine göre tarifler değişebiliyor.


Gördüğünüz bu fotoğraf balık çorbasının son hali. Bazılarınızın hoşuna gitmiş olabilir. Fakat bu sunum benim pek hoşuma gitmedi. Yazının başında eklemiş olduğum fotoğraftaki sunum daha çok hoşuma gitti. Ayrıca o tarifte balığı kafasıyla ve kuyruğuyla birlikte yapmamışlar.

Maliyet: Her yemeğin fiyatı lokantadan lokantaya değişiyor olsa da ortalama fiyatı kore parasıyla 5000 won, bu da Türk lirası ile 11 TL ediyor.

Geçen haftaki "Haftanın Kore Yemeği" >>>
Kore Barbekü (Gogigui - 고기 구이) (#3)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
Balık Çorbası (Saengseon Jigae - 생선찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#4) Balık Çorbası (Saengseon Jigae - 생선찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#4) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/25/2014 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.