Kore Barbekü (Gogigui - 고기 구이) - Haftanın Kore Yemeği (#3)

Bu hafta Haftanın Kore Yemeği adayı geleneksel bir Kore barbeküsü olan Gogigui (고기 구이) sizlerle paylaşacağım. Telaffuzu yazdığım gibi Türkçe olarak okursak kogikui şeklindedir. Kişisel bir ızgara etrafında oturup kendi etinizi pişirip yediğiniz mangal keyfinde bu eşsiz lezzet, Kore'de güzel bir akşam vakti geçirmek için harika bir yoldur.


Sipariş ettiğiniz etlerin yanında gelen malzemeler; kimchi, marul, susam yaprağı, soya filizi, sarımsak, biber, çeşitli soslar ve daha fazlası ile ızgarada kızarttığınız etler sizi mest edecektir. Eksiğini hissedeceğiniz tek şey ise ekmek bulamayacak olmanızdır. Fakat bu açığı bir tabak pilav (ne yazık ki yağsız-tuzsuz) ile kapatabilirsiniz. Yeşilliğin üzerine kızarttığınız eti koyup üstüne masadaki diğer malzemelerden de ilave ederek kendinize harika bir lezzet oluşturabilirsiniz.


Domuz eti veya dana eti şeklinde sipariş verebilirsiniz. Bence en güzel şey de sadece ete para veriyor olmanız ve etin yanında gelen malzemelerin hepsinin ücretsiz olmasıdır. Ayrıca tekrar tekrar da isteyebiliyorsunuz. Diğer bir güzellik de suyun Kore'de ücretsiz olması.


Not olarak bir yerde okuduğum kadarı ile sadece bir tabak et sipariş veremiyormuşuz. En az iki tabak et sipariş vermek gerekiyormuş. Ben Kore'de iken hep 4 kişi gittiğimiz için 3-4 tabaktan az sipariş verdiğimizi hatırlamıyorum.

Maliyet: Çok farklılık gösterse de ortalama fiyat olarak tabak başına 8000 - 10000 Won (KRW) yani Türk lirasıyla 16 ile 20 TL arasında değişiklik gösteriyor.

Geçen haftaki "Haftanın Kore Yemeği" >>>
Kimchi Jigae (김치찌개) (#2)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
Kore Barbekü (Gogigui - 고기 구이) - Haftanın Kore Yemeği (#3) Kore Barbekü (Gogigui - 고기 구이) - Haftanın Kore Yemeği (#3) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/18/2014 Oylama: 5

5 yorum:

  1. Suyun ücretsiz olması ne kadar güzel bir şey. Burada masaya çaktırmadan bırakılan şişelerin kapağını açsak direkt hesaba faiş fiyattan yazıveriyorlar. Bu arada yazıda anladığım kadarıyla pilavdan(yağsız-tuzsuz:D) pek hoşlanmıyorsunuz ama bence pirincin kendi tadını almaya çalışın, gerçekten bir süre sonra tuzlu yağlı olanını yemek istemiyorsunuz.

    YanıtlaSil
  2. Aslında hoşlanmadığımdan değil. Sadece bizim bildiğimiz her zaman soframızda tükettiğimiz pilavdan farklı olduğunu belirtmek istedim :) Yoksa benim sanırım sevmediğim Kore Yemeği yok :)

    YanıtlaSil
  3. O masada yenen yemeğin tadı başka dimi? :))) Normalde et pek sevmem ama şu Kore tipi ızgaralı masaları görünce ağzımın suyu akıyor resmen. :D

    YanıtlaSil
  4. Dehşet, harika, mükemmel ötesi :)

    YanıtlaSil
  5. Müthiş bir diziydi. Kesinlikle ilk üçümde. Ben de senin gibi güncel olarak takip edip her hafta sabırsızlıkla beklemiştim :) Ostlarını da halen dinliyorum. Sleepless Night ı ezberlemek üzereyim :)

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.