Kore'de Savaş ...

Yine mi?
Kore'de savaş başlığından anlaşılacağı gibi Kuzey ve Güney olmak üzere ikiye ayrılmış olan Kore; birbirleri arasında savaş içerisine mi giriyor.
Resmi olarak Kuzey Kore, Güney Kore'ye karşı savaş ilan mı etti?
Ne yazık ki haberler çok da iyi yönde değil. Gelişmeler umarız kötü şekilde ilerlemez.

 NTV'nin haberine göre Kuzey Kore resmi olarak savaş açmış bulunmaktadır. Son zamanlar da zaten söylentilerini duyuyorduk. Hatta çevremden de bana karşı yapılan konuşmalar şu yöndeydi: "Kore'ye falan gideyim deme, savaş çıkıyormuş".
"Yok artık!" şeklinde cevap veriyordum ki zaten hep aynı dedikodular çıkıyor şeklinde karşılamaktaydım. Fakat istenilmeyen gerçekleşti. Güney Korelilerin, kuzeylilere birçok yardımda bulunduğunu zaten biliyoruz. Üstüne Korelilere(Güney Kore) sorduğumuzda biz halen daha iki ülkenin birleşerek yine eski Kore Cumhuriyeti haline geleceğimize inanıyor ve bunu umut ediyoruz şeklinde cevap veriyorlardı. Ne kadar çok iyi bir istek olsa da bunun şimdilik gerçekleşmesi pek olası gibi görünmüyor, ne yazık ki!

Haberin detaylarına birazcık girecek olursak; Kuzey Kore'nin resmi haber ajanslarından bildirildiğine göre şu andan itibaren savaş protokollerinin uygulanacağı yönünde. Hatta füzelerin Güney Kore'de bulunan Amerikan hedeflerini vurmak üzere konumlanması yönünde emir verilmiş. Bunun Amerikan ordusunun iki nükleer savaş uçağının yaptığı talimler sırasında Kuzey Kore sınırlarına girmesinden sonra geldiği biliniyor. ABD üsleri vurulabilir ki bu hem Güney Kore hem de Japonya'yı kapsayan bir durum.

Güney Kore-Kuzey Kore savaşı patlak verirse bunun suçlusu Amerikan ordusu mu olacak? ABD buna karşılık nasıl bir tepki verecek? Şu anki durum nasıl bir hal alacak bilmiyoruz ama umarız kötü sonuçlanmaz.

Kore'de Savaş ... Kore'de Savaş ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 3/30/2013 Oylama: 5

1 yorum:

  1. kore sever türkler savasa katılsa kuzey kore kaçacak delik arar:))

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.