Mim - Taksan Bir, Takmasan İki Dert ...

    Bu benim  aldığım ilk Mim'dir. Açıkçası Twitter'da Glikoza'nın mimlendiniz tweetini görünce acayip heyecanlandım. Hemen okudum ve güzel bir mim olmuş. Madem mimlenmişim ve beni bu mime layık görmüşler cevap yazmamak ayıp olmaz mı?..
Mim: Buyur burdan tanı...
Takıntıların var mı, yoksa kim takar takıntıları sallamışım dünyayı modunda mı yaşarsın hayatı...
Takıntı olmaz mı ya! Kimin takıntısı yokmuş ki bizim olmasın.

  • Asansöre bindiğimde nedense kafayı kaldırıp insanlarla göz göze gelmeye çekiniyorum. Gerçi bunu birçok defa yenmeye çalıştım ama yok ya takıntı takıntıdır.
  • Köpek korkusu takıntısı! Bu ne demek şimdi? Ya küçükken 8.Sınıfın yazında tarlasında çalıştığım bir adamın köpeği beni ısırmıştı. O gün bugündür nedense herhangi bir köpeğin zarar vermeyeceğini biliyor olsam bile yanından geçecek olduğumda en az 2 metre mesafe koyuyorum. Çünkü beni köpek ısırdığında köpeğin yanından geçiyordum ve köpekle aramdaki mesafe yaklaşık 20-30 cm kadardı.
  • Simetri Hastalığı gibi bişi! Doğrudan simetri hastalığı denemesede buna yakın bir takıntım var. Hep eşyaların bir hizada olması gerektiği gibi bir his uyanır içimde nedense... Bazen sokakta yamuk gördüğüm belediye çöplerini bile düzelttiğim olmuştur. Evde de mesela masanın üstünde olan bir çiçek illa masanın tam ortasında olmalı ya da herhangi bir biblo...
  • Hastanelerde falan ya da devlet dairelerinde beklerken, yere döşenmiş fayansların çizgilerine basmadan bazen birer birer fayansların ortasına basarak, bazende ikişer, üçer aralıklı yürüyerek zaman geçirmek..."Çizgilere basmadan! Basarsan yanıyorsun. Koridorun başından tekrar başla, çizgilere basmadan yürümeye."
  • Elimin ıslak kalmasından nefret eder sürekli kurulama ihtiyacında bulunurum, ayrıca elim çok kuru olduğu zaman genelde krem, yoksa biraz suyla ıslatırım. Baktım fazla ıslanmış yine hemen kurulama ihtiyacı hissederim.
  • Tuvalet kapı kolları ya da herhangi bir kapı kolu ıslak ve ben o kolu tuttuğumda elim ıslanmışsa kesinlikle elimi sabunla falan yıkama ihtiyacı hissederim.
  • Başkasının yattığı yatakta asla uyuyamam, yatağa yatmış olsam bile uyku tutmaz. Hele ki başkasının yastığına imkansız yatamam. Havlu ya da çarşaf veya kendi t-shirt ümü serer öyle yatarım. Özellikle eve gittiğimde;
-Anne nevresim takımını yıkandın mı?
-Benden önce yatağıma yatan oldu mu?
-Olduysa nevresim takımını değiştirelim. 
derim. Annemde çocukluğumdan beri bu takıntı bende olduğunu bildiği için eve gideceğimi söylediğimde ben daha eve gitmeden garibim ya nevresim takımını yıkar ya da yenileri ile değiştirir.
    Daha illaki bir sürü takıntım vardır ama aklıma şimdlik gelenler bunlar. Birçoğu sorun yaratmasada yazdığım şu son takıntı, yatak-yorgan takıntısı beni epey sıkıntıya sokuyor. Mesela yurtta odada genelde kimsenin yatağıma yatmasına izin vermem. Çok sevdiğiniz arkadaşınız ya da yine sevdiğiniz biri misafirliğe gelmiştir, yatağıma 3-5 dk uzanmıştır. Hiç sesimi çıkaramam. Oysaki içimde kıyametler kopar. İçim içimi yer. Kişi gidince hemen nevresim takımını değiştiremesem de -yurtta kalıyorum her daim yedek nevresim takımı bulunduramam :)- dolabımda 2-3 tane yastık kılıfı vardır, hemen yastığın kılıfını değiştiririm.

    Neyse bu kadar yeter deyip bana paslanan ve benim yazdığım ilk Mim'i burada sonlandırıyorum. Daha nice mimlere diyelim. Benimde bu mimi birilerine göndermem gerekecek olursa Kore Günlükleri , Neo , , SuperUnni , Secret 'a yolluyorum. Sizinde yazılarınızı bekliyor olacağım. Yazmasanız bile sorun değil. Birçok kişiye gönderdim sanki ama napayım içimden geldi...
 *Yorumlarınızı bekliyorum.
Mim - Taksan Bir, Takmasan İki Dert ... Mim - Taksan Bir, Takmasan İki Dert ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 6/29/2012 Oylama: 5

5 yorum:

  1. Cevaplar için teşekkürler :) Nevresim takıntısı varmış demek sizde, titizlik hastalığına yakalanmışsınız siz efendim:) Genellikle bu titizlik takıntıları bayanlardan beklenir ama erkeklerde olunca da bir değişik oluyor. Okurken eğlendim. Bir de şu çizgilere basmama huyunu çok güzel tabir etmişsin. Basarsan yanıyorsun :)

    YanıtlaSil
  2. Titizlikse bunun adı varsın titizlik olsun :) Aslında pek titiz sayılmam sadece temiz ve düzenliyimdir ^_^.

    YanıtlaSil
  3. İlk mimin hayırlı olsun. :) şu çizgilere basmama olayı bende de var ama kendi mimime yazmayı unutmuşum. :)
    Eğlenceli bir yazı olmuş. :)

    YanıtlaSil
  4. İnsanlarla göz göze gelememek, çizgilere basmadan yürümek (ki ben bunu daha çok kaldırım taşları üzerinde yaparım) gibi takıntılar bende de var. Bazı takıntılar sinir bozucu olsada elden bişi gelmiyor, taktın mı takıyoruz işte:) Bu arada ilk mimin hayırlı olsun, mim içinde teşekkür ettim en kısa zamanda cevaplamaya çalışıccam;)

    YanıtlaSil
  5. İlk mimin hayırlı uğurlu olsun :D ıslak eller benimde takıntımdır , bende de bayağa takıntı var ne olacak halim bilmiyorum.. :))
    Güzel bir yazı olmuş eminim herkesin bende de var dediği takıntılar var :D

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.