Time Renegades (2016) - Geçmişin İzinde


"Bu film kesin izlenmeli" diye başlamam gerekir ki bu yazıyı merak edip okuyun ve bu yazıyı okuduktan sonra kesin izleyin diye bu film kesin izlenmeli cümlesiyle başlayıp dizi-film listenizin en üst sıralarına yazacağınızdan emin olmak istedim.

Kısaca filmi özetlemek gerekirse denecek kısacık bir şey var ki o da sürekli zamanda ileri geri gideceğinizdir. Bu ne demek şimdi diyorsunuz gibi hissediyorum. Şöyle ki, film aslında iki zamanda geçiyor. Biri 1983 diğeri ise 2015 yıllarıdır. 1983'de bir müzik öğretmeni ve onun nişanlısı anlatılmakta olup 2015 de ise bir polis memuru ve onun rüyalarında gördükleri filmin konusu edilmektedir. 2015'deki polis ve 1983'teki müzik öğretmeni birbirlerinin hayatlarını rüyalarında görürler ve film bu şekilde başlar. Film konusu üzerine daha fazla bahsetmek istemiyorum ki olası spoiler'lardan uzak durabileyim. Bu kadarcık özet filmi merak etmenize yetmediyse aşağıdaki yorumumu okuyun ve yine de merak etmezseniz şu söyleyin kendinize:
Neymiş arkadaş bu kadar merak edilmesi gereken ve izlenmesi gereken bu film.
Ve sonrasında bu filmi izleyin :)

Oyuncular


Lim Soo-Jung

Cho Jung-Seok

Lee Jin-Wook

Jung Jin-Young

Film hakkındaki yorumlarımı paylamadan önce bu filmi seçmemdeki en büyük neden tabii ki film de oynayan erkek başrol oyuncudur. Belki de biliyorsunuz ama yine de beğendiğim dizileri ile oyunculuğunu sevdiğim Cho Jung-Seok bu filmde Ji-hwan ismiyle başrolde karşımıza çıkıyor. Özellikle en son The Legend of the Blue Sea ve onun öncesinde de Jealousy Incarnate dizileriyle biz izleyicileri ekranlara bağlayan Cho Jung-Seok bu filmle de sizlerin karşısına çıkıp güzel filmmiş dedirtiyor. Diğer oyuncularımıza gelecek olursak kendisini arada sırada gördüğüm ama pek de dizisini filmini izlemediğim Lee Jin-Wook ve Lim Soo-Jung geliyor. Film de çok fazla oynamamış diyecek kadar az karede karşımıza çıkan komiser rolündeki ve tüm başarılı filmlerde ismi geçen Jung Jin-Young'i de bu filmde görüyoruz.

Yorum


Sonunda filmi yorumlayacak olursam film takip etmesi biraz zor bir filmdir. Sürekli iki zaman arasında atlamalar geçişler yapması filmin takibini ve anlaşılırlığını bir hayli etkilemiş fakat yine de filmin yarısından sonra gerilip heyecanla sonunu ve ne olacak diye bekleyeceğiniz bir atmosferine de hazırlıklı olmalısınız. Filmde bazı basit ve görmezden gelebileceğiniz noktaların üzerinden atlamayın ve dikkatli izleyin. Çünkü en sonunda ne oldu ya nasıl dememeniz için bu küçük ayrıntılara da dikkat etmiş olmanız gerekecektir. Özellikle birkaç kişi veya en azından yanınızda birlikte bu filmi izleyebileceğiniz sevdiğiniz bir insanın olması filmi daha iyi anlaşılır kılabilir. En azından sizin kendinizin yorumları veya yanınızdaki kişinin yorumları filmde anlayamadığını veya kaçırdığınız noktaları kapatabilir ve anladığınız an tüylerini ürpertebilir. Ben Biri Kore mi dedi!.. yazarı olarak bu filmi izleyip bitirdikten sonra "Süpermiş, çok iyi bir seçip yapmışız" diyerek filmin iyi olduğu garantisini sizlere veriyorum ama bir koşulla: Filmi başından sonuna kadar izlemelisiniz. Yarısında sıkılıp veya anlamadım deyip bırakmak yok.

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere.

birikoremidedi

Time Renegades (2016) - Geçmişin İzinde Time Renegades (2016) - Geçmişin İzinde Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 3/12/2017 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.