Leona İlk Denemeler | League of Legends | LoL


Uzun zamandır oyun camiasına uzaktım fakat sanırım sahalara geri döndüm. League of Legends (LOL) sezon 2'de veya sezon 1'in sonlarından başlamıştım ve sezon 5'e kadar oynadım ama biliyorsunuz ki hayatta bazen bir şeylere artık yeterli diyip bazı yapmanız gereken başka işlere odaklanmanız gerebiliyor. Yine de boş vakitlerde ne yapsam acaba dediğim bir vakit ya LOL mü oynasam diyip oyunu indirip kurma gafletinde bulundum.

Geriye dönmek çok kolay olmadı. Çünkü oyunda bir sürü değişiklik söz konusuydu. Öncelikle ben başkalarının oyunlarına saygı duyduğum için doğrudan oyunlara girmeyip oyun hakkında değişiklikleri okuyabileceğim dokümanlara yöneldim. Eşyaları (item) ve şampiyonların hepsine göz attım. Değişen, yeni gelen bir sürü farklılıklar vardı. Hemen parantez açayım ve ben Batı Avrupa'da oynuyorum. Nedeni de Türkiye sunucularındaki oyuncuları çok iyi olduğunu düşünmemem ve en önemlisi de seviyemin Türkiye sunucularında düşük fakat Batı Avrupada son seviye ve birçok rün ve kıyafet satın alınmış olmasıdır. Anlayacağınız Batı Avrupa'dan oyunu oynamaya devam. Aaa bir de oyunun türkçe oluşu ve hiçbir şeyin türkçesini bilmiyor olmak da bana öğrenilmesi gereken tonlarca item adı ve yetenek (skill) adı çıkaracaktı. Gözüm korktu ve Türkiye serverında oynamayı göz önüne alamadım. Neyse biraz okudum, ettim ve birkaç el botlarla oyun oynadım. Sonrasında normal oyunlara girmeye başladım ve şu an artık ranked (seviyeli) oyunlar oynuyorum.

Seviyeli oyunlarda şu anda fena gitmiyorum. 10'lu seriyi tamamlamaya çalışıyorum. Tamamladıktan sonra asıl seviyem belli olacak (aslında başlarının hatalrından dolayı düşük ligten başlayabilirim, kaybediyoruz).

Madem oynuyorum, bir sürü insan videosunu paylaşıyor ben de paylaşayım dedim. Canlı yayın yaptım bir defa fakat upload hızı biraz düşük olunca maalesef yeterli kalitede ve performansta canlı yayın yapamadım. Bu sebepten dolayı oyunları kaydedip sonradan yüklüyorum. Ayrıca başlarda benim sesim ve yorumlarım ayrıca kamera görüntüm de olmayacak. Kamera görüntümü bilmiyorum ama ses koymayı düşünüyorum. Zaten aman aman sürekli konuşan biri de değilim oyun oynarken.

Ben ilk oynarken maalesef bilmeyen biri olarak arkadaşlar tarafından sen support (destekçi) ol ve oynaması kolay dediler. İlk supportla başladım. Hoşuma da gitmedi değil. Başkalarını kurtarmak kritik kararlar almak ve uygulamak oldukça zevkli gelmeye başladı. Supportun oyunu taşıyabilediğini hissedince support olarak kendimi geliştirmeye karar verdim. Tabii ki diğer lanelerin (koridorların) hepsinde oynayabiliyorum ve hiç fena değilimdir. Jungle (orman) olmak biraz zor geliyor. Çünkü her şeyi tam zamanında yapmalı ve iyi gangler düzenlenmelisiniz. Bunda biraz eksikliklerim olabiliyor.

Neyse, bu yazıyı oyuna kendimi hazır hissettikten ve Leona ile 1-2 bot denemesi yaptıktan sonra support olarak League of Legends (LoL) çimenliklerine çıkmaya karar verdim. Normal bir oyuna girdim. İlk denemeler diyorum aslında Leona ile ilk denemeler değil kayıt almaya çalışmaların il denemelerini kaytediyorum. Zaten baştan sona oyunu kayıt edemedim. Nedense kayıt kesilmiş. Olduğu kadarını paylaştım sizinle. Zamanla sistemi geliştirirm heralde ama benim laptop çok iyi değil sanırım kısıtlı seviyede olacak bu iş. Aşağıda youtube'da paylaştığım videoyu da koyuyorum.




Leona İlk Denemeler | League of Legends | LoL Leona İlk Denemeler | League of Legends | LoL Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 2/21/2017 Oylama: 5
Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.