Sığır Kemiği Çorbası - Seolleongtang (설렁탕) - Haftanın Kore Yemeği (#6)

Yeni bir Haftanın Kore Yemeği yazısı ile karşınızdayım. Bu haftaki Kore yemeğimiz Seolleontang (설렁탕) yani benim çevirim ile Sığır Kemiği Çorbası. Türkçe olarak telaffuzu yazdığım gibi okursanız sollongtang şeklindedir.

Saatlerce kısık ateşte pişirilen sığır kemikleri eşşiz lezzetini çorbaya veriyor. Elde edilen bu kemik suyu yanında erişte (noodle), dilimlenmiş-haşlanmış et ve yeşil soğan ile birlikte servis edilir.


Tabii ki mağrifetinize, damak tadınıza ve göz zevkinize göre bu yemeği çeşitlendirebilirsiniz. Hemen yukarıda eklemiş olduğum fotoğrafta yapılışına dair biraz olsun bilgi edinebilirsiniz. Basamak basamak nasıl yapıldığı fotoğraflanmıştır.

Yemeği pişirdiğiniz döneme göre içine ilave ettiğiniz malzemeler değişiklik gösterebilir. Sezona bağlı çeşitli yeşilikler ile bu yemeği farklılaştırmanız mümkün.


Maalesef ben Kore'de iken sığır kemiği çorbasını (seolleongtang) tatma fırsatını bulamadım ama görünüş itibari ile çok lezzetli görünüyor. Ayrıca kırmızı eti seven ve kemik suyunun tadını bilenlerin de benimle aynı fikirde olduğunu, onların da ağızlarının sulandığını hissedebiliyorum.

Maliyet: Elbette gideceğiniz lokantaya göre fiyat değişiklik gösterecektir. Yine de bir fiyat belirtmek gerekirse Kore parası olarak 5000 - 6000 Won, Türk Lirası ile 11 - 13 TL diyebilirim.

Bir önceki yazı >>>
Kore Dizileri Hakkında Araştırma

Geçen haftaki "Haftanın Kore Yemeği" >>>
Bokkeumbap (볶음밥) (#5)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
Sığır Kemiği Çorbası - Seolleongtang (설렁탕) - Haftanın Kore Yemeği (#6) Sığır Kemiği Çorbası - Seolleongtang (설렁탕) - Haftanın Kore Yemeği (#6) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 9/14/2014 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.