Kimchi Jigae (김치찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#2)

Haftanın Kore Yemeği yazılarımın ikincisi ve konusu Kimchi Jigae olan bu yazıya hoşgeldiniz. Bu haftanın Güney Kore yemeği olarak fotoğrafta gördüğünüz yemek olan Kimchi Jigae'yi (김치찌개) seçtim. Şayet Türkçe'ye çevirmek gerekirse kimchi yahnisi veya kimchi çorbası şeklinde çevirmek mümkün. Türkçe olarak telaffuzu ise yazdığım gibi okursanız kimçi çige şeklindedir.


Güney Kore mutfağının eşsiz lezzetlerinden biridir Kimchi Jigae. Eğer üst üste yemem için yemek seçmem gerekseydi sanıyorum ki kimchi jigae listenin en üst sıralarında yer alırdı.

Bu konuda yalnız olmadığımı söyleyebilirim. Çünkü Seul'ün en sevilen gündelik yemeklerinin başında gelir kimchi jigae. Ayrıca fiyat açısından da cebe en uygun yemeklerdendir.


Lahana ile yapılan kimchi ile domuz eti parçaları (sığır eti veya etsiz de yapılabiliyor), çeşitli baharat ve malzemelerle bir güveç kabında (tencere de olur) kaynatılır ve bu eşsiz lezzet sıcak bir şekilde servis edilir. Sonuç ise yedikten sonra şişen göbekler :)

Maliyet: Yazıda da fiyatının ucuz olduğunu vurgulamıştım. Türk lirası olarak çok ucuz görünmese de Kore piyasasına göre ucuz bir fiyat.
Kore parasıyla 4000 - 5000 won yani 8 ile 10 TL arasında bir fiyatı var.

Kimchi ve kimchi jigae ile ilgili daha önceki yazılara göz atmak istersen >>>
Kore Yemekleri Deninlince Akla İlk Gelen ...
Bu Kadar Lahana'yı Bir Arada Gördünüz Mü?

Geçen haftaki "Haftanın Kore Yemeği" >>>
Samgyeopsal (삼겹살) (#1)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.
Kimchi Jigae (김치찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#2) Kimchi Jigae (김치찌개) - Haftanın Kore Yemeği (#2) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/10/2014 Oylama: 5

3 yorum:

  1. Belki de en merak ettiğim yiyecektir bu kimchi, bir de güveci varmış demek.. Ooof aşırı merak ediyorum~

    YanıtlaSil
  2. Şayet İstanbul'da isen veya gitme şansı bulursan Taksim'deki Kore lokantasında yiyebilirsin. Yalnız domuz eti istemiyorsan belirtmeyi unutmamalısın :)

    YanıtlaSil
  3. Aslında gebzede oturduğum için yakın sayılırım ama bir türlü fırsatını bulup gidemedim. Aklımda ama yani bi fırsatını bulduğumda muhakkak deneyeceğim. Eğer deneyebilirsem de hemen gelip buralardan sizi bulacağım^^

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.