Bu Kadar Lahana'yı Bir Arada Gördünüz Mü?

Photograph: Chung Sung-Jun/Getty Images
Hiç bu kadar lahanayı bir arada gördünüz mü! Şahsen ben görmedim de duymadımda. Sizinde görmemiş ve duymamış olabileceğinizi düşünüyorum.
Her yıl Güney Koreli kadınlar birbirlerinin evlerine kimçi (kimchi, gimchi, kimchee, veya kim chee şeklinde de yazılır. Korece: 김치) yapmaya giderler.
Bizde de buna benzer şeyler yok mudur? Komşular yaprak sarmaya, köylerde mısır tanelemeye, vb. gibi yardımlaşma için birbirlerinin evlerine yardıma giderler.

Bu yıl 2 binden fazla koreli ev kadını, başkentin merkezinde toplanıp yardıma ihtiyacı olan komşuları için kimçi yaptılar. Kimçinin birçok çeşidi vardır. Bu kışın insanların içini sıcak tutacak, içerisindeki çeşitli baharat ve sarımsak, turp, maydanoz, çam fıstığı, armut, kestane, doğranmış kırmızı biber, zencefil gibi çeşitli malzemeler içeren harika bir besin kaynağıdır. 
Photograph: Ahn Young-joon/AP
Ev kadınları tam tamına 270 ton kimçi yaptılar. Kullanılan lahanayı hayal edebiliyor musunuz? Çok fazla değil mi?! Gerçekten büyük bir yardım kampanyası olmuş. Bu kadar çok kimçiyi yapmak hiç kolay olmasa gerek.


Bu Kadar Lahana'yı Bir Arada Gördünüz Mü? Bu Kadar Lahana'yı Bir Arada Gördünüz Mü? Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 11/16/2012 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.