Drive (2011) ...


 Oyuncular:
Filmin Konusu:
 Filmlerde dublörlük yapan ve çok iyi araba kullandığı için geceleri de soygunlara katılan bir sürücü, güzel komşusu Irene’nin hayatına tesadüfen girişiyle işler biraz karışır. Irene’nin hapisten yeni çıkmış kocasına, Irene'i korumak için yardım ederken beklenmedik adamların hedef listesinde beliriverir...

 TRAILER:

Filmin hikayesi klişe. Daha önceden izlediğiniz sürücü filmlerine benzer bir şekilde, bir tane sürücümüz var. Yine bir soygun... Ben böyle olmasına rağmen beğendim. Zaten filme çok güzel bir hava katmışlar. İlk filme başlarken yazlıarın pembe olması hemen dikkatimi çekti. Hemen yanında müzeklerne ne demeli... Müziklerini çok beğendim. Diyalog çok yok. Film sessiz, sade bir şekilde ilerliyor. Sürücümüzde epey bir sessiz. Zaten çok konuşmasına gerek kalmıyor. Duruşuyla bile bize ne demek istediğini ifade ediyor. Yönetmen iyi iş çıkarmış ve çekimi harika yapmışlar. Aslında izlerken hiç sıkılmadım biliyor musunuz... Eğer ağır tempoda ilerlemesinden dolayı sıkılacağınızı düşünüyorsanız bence ölye olmayacaktır. Önyargınız kıralabilir. Şahsen ben filmin ortasına kadar bizim sürücüden hep bir action bekledim. Jason Statham filmlerini izleyen biri olarak sürücümüzden harikulâde araba kullanmasını falan bekledim ama film bu şekilde ilerlemedi. Yine de sürücümüz kendisini ispat etti. Giyimine bile detay katmışlar. Kostümlerin oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. Sürücümüz çok karizma olmuş.O eldivenleri takıp, çıkarması bile değişik bir hava katmış. IMDB ye bir göz attım, film en iyi 250 film girmiş. Bana sizce girebilmeli mi derseniz... Sanmıyorum. İyi güzel olmuş ama o kadarda değil. İlk 250 film arasına girmesi sanki biraz abartı olmuş.
 
[SPOILER ALERT] Benim anlamadığım bu kadar basit mi ya, yeni tanıştığınız ve kısa bir zaman geçirdiğiniz aranızda daha bir bağ bile olmuşmadan kocası hapisten çıkagelen biri için bu denli fedakarlıklarda bulunmak? Zaten filmin sonu meçhul. Sürücümüz öldü mü, ölmedi mi_? Yine benim kafama takılan neden parayı alıp gitmiyor ki... [/SPOILER]

Çok uzun uzadıya bir şeyler yazmak istemiyorum. İzlemeyenlere tavsiye ederim. Güzel film olmuş. Ya halen daha etkisindeyim. Müziklerin giriş-çıkışları olsun anlamlı ve konuşmasız sahneleri uzun uzadıya çekip göstermeleri filme etkileyici bir hava kattığını düşünüyorum.

PUANIM:
  8 / 10

Teşekkürler..
*Film hakkındaki yorumlarınızı bekliyorum. Sizinde dikkatinizi, ilginizi çeken kısımlar varsa paylaşmaktan çekinmeyiniz.
Drive (2011) ... Drive (2011) ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 2/16/2012 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.