Korece Kursu - Sizden Gelenler (#3)

Okuyucudan gelen mesaj:


Merhaba;
Bloğunu yeni keşfettim ve korece bilginin olduğunu fark ettim.Herhangi bir korece kursuna gittin mi? Gittiysen hangisine gittin yararı oldu mu memnun kaldın mı bilmek isterim.
Teşekkürler :).

Merhaba Merve,

Korece kurslarıyla ilgili daha öncenden de çok fazla soru gelmişti. Burada ilk söyleyeceğim şey; hayır, ben herhangi bir Korece kursuna gitmedim olabilirdi ama söylemiyorum.

İstanbul'da birçok Korece kursu var ve giderek de artmaktadır. Konsolosluğun İstanbul'da olması ve Kore Kültür Merkezi'nin artık İstanbul'u görmezden gelemeyecek olması sanıyorum ki Korece kurslarının sayısını arttırdı.

Kore kurslarını burada listelemek isterdim ama yanlış bilgi vermek istemem. Zaten Google'da aratınca çıkacaktır diye düşünüyorum.

Korece'yi nasıl öğrendim?

Ben Korece'yi nasıl öğrendim sorusunu cevaplamak gerekirse üniversite yıllarımda çılgınlık yaparak seçmeli ders olarak almıştım. Tam tamına 6 ders aldım. Siz ona 6 kur diyebilirsiniz. İleri seviyeye kadar öğrendim fakat dil dediğimiz şey gerçekten acımasız olsa gerek diye düşünüyorum. Kullanmadığınız takdirde hemen unutulmaya yüz tutuyor.

Şimdilerde Korece'm nasıl?

Şu an Korece bilgim sanıyorum ki orta seviyede. En son hiç çalışmadan TOPIK sınavına girmiştim. Tabii ki orta-yüksek seviyesinde girdim sınava. Sonuç ise çoook iç açıcı değil. Neden mi diyecek olursak çünkü sınavın sonucunda orta seviye olamadığımı gördüm.Bu demek değil ki ben orta seviye değilim. Nedeni ise çoook az bir puanla orta seviye olamadığımdandır. Yazma kısmından bir insan nasıl sıfır (0) alabilir ya. O kareli kutucuklara yazmak çok zor. Sanırım bir hata yaptım veya sorulan soruyu anlamadım.

TOPIK sınavı da nedir diyenler varsa şayet açılımı Test of Proficiency in Korean şeklindedir. Yani Korece seviye belirleme sınavıdır. Uluslararası geçerliliği bulunmakta olup iki sene geçerliliği vardır.

Önerdiğim Korece Kursları

Tabii ki belirli bir yeri önermeyeceğim ama öncelikle kendiniz öğrenmeye çalışın derim. Çünkü Korece'nin nasıl bir şey olduğunu bilmeden bu işe girmek bir tuhaf olurdu. İnternette güzel kaynaklar bulunmaktadır. İngilizce bilmek bu kaynaklara ulaşmak için önemli bir unsur. Yine de anahtar kelime olarak "learn korean", "how to learn korean", "korean words", "korean guides", "korean books", "learn korean blogs" gibi anahtar kelimeleri kullanıp çıkan siteleri (şayet ingilizce bilmiyorsanız) Chrome'da sağ üstte adres satırının en sağında bulunan çevir düğmesine basarak İngilizce sayfayı Türkçe'ye çevirebilirsiniz. Büyük oranda yardımcı olacaktır.

Kurs olarak aktiviteli olan kursları öneririm. Sıradan bir kurs size Korece'yi bir miktar öğretecektir fakat kullanmadığınız için çabucak unutacaksınız. Fakat etkinlikleri olan kurslarda (konuşma, kültür etkinliği vb.) Korece'yi kullanma imkanı bulacağınız için daha kalıcı şekilde öğrenecek ve uzun süre boyunca unutmayacağınız şeyler öğreneceksinizdir.

Korelilerle sizleri tanıştıran ve buluşmalar düzenleyen etkinlikler yapan kursları tercih edin. Tanıdığınız korelilerle mümkün olduğunca dil paylaşımında bulunmaya çalışın. Böylelikle Korece'niz ilerleyecektir.

Kısaca bahsettiğim özelliklere sahip kursları tercih etmeniz sizin için avantajlı olacaktır. Aksi takdirde dershane gibi olan kurslar şayet Kore'ye gitmeyecekseniz sizin için çok bir şey ifade etmeyebilir. Fakat dershane gibi olan kurslar uzun soluklu ise yani kurs yoğun ve uzun bir kurs ise bu durum çok farklıdır. 6-8 aylık bir kurs ise tabii ki gidin derim. Çünkü çook fazla şey öğrenme imkanınız olacaktır.

Aslında Mervecim sorunun kısa cevabı hayır korece kursuna gitmedim ve bu sebepten dolayı da memnun kalma gibi bir durum söz konusu olmadı...




Korece Kursu - Sizden Gelenler (#3) Korece Kursu - Sizden Gelenler (#3) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/26/2016 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.