TAEYANG Kimdir ve EYES, NOSE, LIPS Şarkısı

Taeyang ismini çok kez görmüş ve duymuşumdur ama hiç ilgimi çekmemiş ve kimdir, nedir diye google yazıp aratmadım. Twitter'da sürekli Taeyang hashtaglerini (#taeyang) görmüşlüğüm var. Ne zaman ki Eyes, Nose, Lips şarkısı kulağıma çalındı işte o zaman Taeyang kimdir diye arattım ve sizlerle paylaşmak istedim.

Öncelikle Taeyang'ın Eyes, Nose, Lips (눈,코,입) şarkısının Türkçe altyazılı videosunu ekliyorum. Aslında şarkıyı dinledikten sonra yapmak istediğim ilk şey Türkçe altyazı hazırlayıp videoya eklemekti. Tabii öncesinde arattım benden önce davranıp şarkının sözlerini çeviren ve bir altyazı hazırlayan var mıdır diye. Maalesef ki birileri hazırlamış. Açıkçası bu süper şarkı ve video klibe bir altyazı hazırlayamayacak olmak beni üzdü. (Bu arada YouTube kanalıma abone olabilir ve gelecekte ekleyecek olduğum videoları takip edebilirsiniz). Şarkının orjinal video klibini ekliyorum. Yok hayır, Taeyang'ın şarkısını bir de Türkçe altyazılı dinleyip, izleyeyim diyorsanız verdiğim linkten Türkçe altyazılı halini izleyip, dinleyebilirsiniz.
Türkçe altyazılı versiyon, Taeyang - Eyes, Nose, Lips

Video klibi:


Kendi yorumlarıma geçmeden önce biraz Taeyang ve özelliklerinden bahsedelim.

Taeyang Kimdir?


Taeyang'ın gerçek adı Dong YoungBae 'dir. Doğum tarihi 18 Mayıs 1988. Taeyang Güney Kore 'de doğmuştur. Taeyang'ın müzik tarzından bahsetmek gerekirse Pop, R&B ve Soul tarzında şarkılar seslendirmektedir. Ne kadar Taeyang'ı şarkılarıyla bilsek de dansçı, model, besteci, prodüktör ve aynı zamanda yapımcıdır. 3 tane müzik aletini profesyonel şekilde çalabilmektedir ve çalgı aletleri; piano, gitar ve bateridir. Müzik piyasasına 2001 yılında giriş yapmıştır. Taeyang'ın plak şirketi de hepimiz bildiği üzere YG Entertainment şirketidir. Resmi sitesine bu linkten ulaşabilirsiniz.

Taeyang'ın Eyes, Nose, Lips şarkısını ilk dinlediğimde müthiş etkilendim ve direk youtube'a saplanıp kaldım. Bir şarkıyı gerçekten beğendiğim zaman o şarkıyı eskiyene kadar art arda defalarca dinlerim. Neyse, direk araştırdım tabii ki diğer şarkılarını da bulup dinledim.

Bu arada öğrendim ki Eyes, Nose, Lips şarkısı bir solo albüm değil, bir full albümmüş. Albümün ismi Rise olarak belirlenmiş. Albümde 9 adet şarkı var. Bunlardan biri yazımın da ana konusu olan EYES, NOSE, LIPS şarkısı ve youtube da klibi yayınlanan diğer ikisi 1AM (새벽한시) ve RINGA LINGA (링가 링가) şarkısıdır. Albümde yer alan diğer şarkıların isimleriyse şu şekildedir; Intro (Rise), Stay With Me Feat G-Dragon of BigBang, Body (아름다워), This Ain't It (이게 아닌데), Let Go (버리고), Love You To Death.

Youtube da yayınlanan diğer iki klibinin linkleri aşağıdadır. Tıklayıp izleyebilirsiniz.
TAEYANG - 새벽한시 (1AM)
TAEYANG - RINGA LINGA (링가 링가)

Sırma suyu içerken çekilen ve Tükiye'de tüm sosyal medyayı sallayan bir fotoğraf  da var hatırlarsanız. Ben de görmüştüm bu fotoğrafı ve aaa ne güzel diyip geçmiştim ama kimdir bu sanatçı diye merak edip bakmadım. Şimdi farkediyorum ki Taeyang'tan başkası değilmiş. Bir sürü başlıklar atılmış ve ben es geçmişim; "Taeyang Türk Suyu içiyor" vb.



Gitar ile ilgilenenler dinlemeyi sevenler için Koreli olan ve youtube da 2,5 milyondan fazla abonesi olan benim de beğeni ile takip ettiğim gitaristin performansını BURADAN dinleyip, izleyebilirsiniz.

Yazıyı sonlandırırken sizlerle Taeyang'ın sosyal medya iletişim bilgilerini vermek istiyorum :) Rihanna bile instagram'dan Taeyang'ı takip etmişken siz Kore Fanlarının takip etmemesi hiç olmaz dimi.

TAEYANG Kimdir ve EYES, NOSE, LIPS Şarkısı TAEYANG Kimdir ve EYES, NOSE, LIPS Şarkısı Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 7/29/2014 Oylama: 5

3 yorum:

  1. Şarkı kesinlikle 2014'ün en başarılı 2 şarkısından birisi diğeri de ne kadar sevmesem de Some'dur Listeler de 4 hafta 1.lik almak ne demek ? ki şarkı çıkalı 2 ay oldu hala ilk 10'da en önemli müzik listesi Melon da ise hala 2.sırada hakettiği başarıyı kazanması sevindirici sene sonu ödüllerinde de birçok ödül kazanacaktır

    YanıtlaSil
  2. Bencede hakettiğini almalı zaten. Çok başarılı olmuş. Koreli erkek sanatçıları pek dinleyip takip etmiyorum ama işte böyle güzel şeyler ortaya çıkınca dinlememek elde değil. Perspektifimi biraz genişletip erkek gruplara da hakettikleri önemi vermem gerektiğini anladım :) Yeni yazılarla bunu göstermem gerek ^_^

    YanıtlaSil
  3. Canlı Performansını buradan izleyebilirsiniz.
    Taeyang - Eyes, Nose, Lips - Canlı Performans
    http://youtu.be/izEQCb__tgU

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.