İstanbul ve Kediler

Arkadaşlar bugün çok güzel bir videoya rast geldim, izledim ve çok beğendim. Sizlerle de paylaşmak istedim. Malumunuz genelde kadınlar kedileri çok severler ve facebookta bile profil fotoğrafı olarak birçok kadın kedi fotoğrafı koymayı tercih eder. Ülkemizde, Türkiye'de çok fazla kedi vardır diye düşünüyorum. İstanbul'da yaşadığım ve gördüğüm kadarı ile İstanbul'da çok fazla kedi var. Kedilerin çok fazla olduğu kadar hayvan severlerinde çok olduğunu düşünüyorum veya öyle olmasını arzu ediyorum :)

Severek kedileri besleriz (aslında tüm hayvanları desek çok da yanlış olmaz) ve onları korumaya çalışırız. Kedi, hayvanlar arasında en çok insana sırnaşan, kendini sevdirmeye çalışan ve insanın üzerine çok fazla sürtünen bir varlıktır. Birçoğumuz bundan şikayetçi değilizdir. Hepimizde kedileri sevmeye yönelik bir duygu vardır. Ben kedileri çok fazla sevmem daha çok köpekler tercihimdir ama hiç de sevmiyor değilim çünkü kendilerini ilginç bir şekilde sevdiriyorlar. Lafı uzatmadan bu çok güzel belgesel tadındaki "Nine Lives in Istanbul" adındaki videoyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Türkçe'ye çevirmek gerekirse "İstanbul'daki Dokuz Canlı Kediler" diyebilirim. Türkçe'ye çevirip altyazılı versiyonunu Youtube upload etmek isterdim ama çok gerekli olduğunu düşünmüyorum ve emeği kısmen çalmakta istemem. Buyrun video:


İzledikten sonra nasıl hissettiniz, benim çok hoşuma gitti.
Sizler kediler hakkında ve bu video hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizler de kedileri sever misiniz? Hiç kedi beslediniz mi veya besliyor musunuz? Benim hiç kedi beslemek gibi bir şansım olmadı, çünkü bende astım başlangıcı vardı. Ne yazık ki kardeşim de astım hastasıydı.






Bu yazı bana Kore ile ilgili yazılabilecek başka bir malzeme verdi. En kısa sürede onu da yazıp sizlerle paylaşayım.
İstanbul ve Kediler İstanbul ve Kediler Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 7/30/2014 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.