Neden Kore? ...

Merhabalar, şayet Kore ile ilgileniyorsanız bu sorularla karşılaşmanız olasıdır.
  • Neden Kore?
  • Neden Güney Kore?
  • En çok sevdiğiniz şeyi?
  • En çok sevdiğiniz drama?
  • En çok sevdiğiniz oyuncu?
  • En çok sevdiğiniz şarkıcı?
Bana kalırsa biz Türkiye'de yaşayanlar, nedenini bilmediğim bir şekilde bu bazı sorulara kesin yanıtlar veremiyoruz. Şimdi de yukarıda yazmış olduğum sorulara hazır olsanız iyi edersiziniz Çünkü...

Nedeni şu ki Korelilerin soracakları soruların en başında bunlar geliyor. Özellikle bizler -en- ile başlayan soruları cevaplamakta çok sıkıntı çekeriz. Korelileri etkilemek, onlardan ilgi görmek istiyorsanız bu tip sorulara hazır olmalısınız ve kesin olmasınız. Kesin olmaktan kastım; sorulara net cevaplar verebilmelisiniz. Bizler her şeye yuvarlak cevaplar vermeye alışmışız. Genelde yuvarlak cevaplarla konuşuruz. Nedenini bilmiyor olsam da, kültürümüzün ve İslam dininin baskınlığının (%97) buna sebep olduğunu düşünüyorum. Şöyle ki; her şeyi Allah'ın bildiğini ve onun kudreti çerçevesinde her an her şeyi olacağını düşündüğümüz için genellikle kesin konuşmaz ve Allah izin verirse, nasip olursa vb. şekillerde cevaplar veririz. Planlarımızda bile %100 kesinlik asla olmaz. Bu noktada koreliler pek de bu şekilde değillerdir. Tabii ki herkesimde bizim gibi olanlar yok değildir ama gözlemlerimce genelde koreliler kesin konuşurlar. Bizim gibi her şeyi Allah'a bıraktıklarını söyleyemeyeceğim :).

Biraz konunun dışına çıkar gibi olmuşum hemen toparlayıp asıl konuya dönelim. Korelilerle bir araya geldiğinizde kesin sorulacak sorulardan biri Neden Kore? sorusudur. Bilmiyorum demek sizi büyük sıkıntılara sokabilir. Mahcubiyet hissedebilirsiniz. Direk nedenini söyleyin. Biliyorum, kesinlikle tek bir nedeni yok ve bundan dolayı tek bir cevap veremiyorsunuz ama en azından verecek bir tane net cevabınız olsun. Mesela, dramalarından dolayı ya da dilini çok sevdim. Veyahut bize birazcık benziyorsunuz, bizim gibi cana yakınsınız, k-pop (korean pop, kore pop müziği) çok seviyorum gibi çeşitli cevaplar verebilirsiniz. Fakat cevap vermemezlik etmeyin. Benden size tavsiye olsun. Bilirim birçok kişinin cevabı hazırdır ama cevabı hazır olmayanların yani daha bu soruyla karşılaşmamış olanlara söylediklerim.

Bize büyük sıkıntılar verecek sorulardan; "En" takısının bulunduğu soruları cevaplamak oldukça zordur. Neden mi? Çünkü bir tane değildir genelde sordukları soruların cevapları bizim için. Fakat onlar illaki bir tane cevap istiyorlar. Ya güzel insan hiç öyle bir tane şeye bağlı kalınılır mı?! Aaa olmaz öyle şey. Sevdik mi birçok şeyi sevebiliriz. Bence bu en ile başlayan sorular küçükken bize sorulan şu soruya benzer: En çok anneni mi yoksa babanı mı seviyorsun? İşte bir türlü cevap veremediğimiz bu soru gibi en ile başlayan birçok soruya bizler cevap vermekte çok güçlük çekeriz. Bundan dolayı korelilere karşı ufaktan hazırlanın. Sorulara cevap veremeyecek olsanız bile birer kulp bulun derim. Yoksa onların karşısında en basit sorulara bile cevap veremeyen kişiler konumuna düşmek istemezsiniz diye düşünüyorum.

Belki yukarıda  yazmış olduğum sorulara cevap vermek isteyebilirsiniz. Hatta yorum olarak cevap vermeniz beni çok mutlu edecektir. Bu sayede bende siz kore severlerin ya da kore ile ilgilenenlerin Neden Kore'yi seçtiğinizi anlayabilirim. Sizlerde bu en sıfatıyla başlayan sorulara benim nasıl bir cevap verdiğimi duymak istersiniz ama bunu sonralara saklamak istiyorum. Benim Neden Kore? sorusuna cevabım sürekli değişmekte. Bundan dolayı tamamen netlik kazandığı zaman sizlerle paylaşmak isterim.

Güney Kore 'den ilginizi çekebilecek fotoğraflar ekliyorum. Her biri birbirinden güzel. Üzerine tıklatıp resimlerin büyük hallerini görebilirsiniz.

 (Hızlıca yazıp yazıyı yayınladım. Hatalar varsa ve anlam kaymaları, atlamalar olmuşşa affola. )

Neden Kore? ... Neden Kore? ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 4/24/2013 Oylama: 5

5 yorum:

  1. hızlı yazı buysa biraz yavaşlasan makale yazabilirnişsin
    şaka bi yana çok güzel olmuş eline klavyene sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Kore GünlükleriNisan 24, 2013 7:49 ÖS

    Ellerine sağlık, güzel ve önemli bir yazı olmuş. Mim konusu sandım bir an. :) Sorulara bende kesin cevaplar veremem. Sürekli değişiyor ama sadece seviyorum Kore'yi, Korece'yi demek yeterli olmayacak demek ki...:)) Oysa Türkler "Neden Kore?" diye sorunca şusu-busu diye kesin cevaplar versende tatmin olmuyorlar, daha afilli yuvarlak cevaplar bekliyorlar. Birbirimize benzediğimiz kadar, bir o kadar da farklıyız demek ki Koreliler ile.:))

    YanıtlaSil
  3. ben dramalarından dolayı koreyi seviyorum çünkü koreyle maceram bu şekilde başladı . 6 yıldır dizi izliyorum k popu yakından takip ediyorum ve kore üzerine gerçekten uzun zamanlar harcıyorum. ve bana yazıda yazdığınız sorular sorulduğunda verilecek tek bir cevabımın olmadığını farkettim kore anlatılmaz yaşanır diyor yakın bir zaman da oraya gitmek istiyorum =)

    YanıtlaSil
  4. bıraz bana benzıyorlar ondan sanırım cana yakın, sevımlı, neşeli, heyecanlı insanlar hele bır de konusma tarzları yok mu bıtıyorum yaa defelarca taklıtlerını yapmaya calısıyorum onlar gıbı harflerı yuvarlamaya felan cok zevklı ve samımı bencee :) hım bır de soylemeden gecemeyecegım bırbırlerıne cok baglılar asık olunca bıle leyla mecnun halt etmıs yanında dıyorsun ..... :)

    YanıtlaSil
  5. selam..sizin siteyi simdi gordum ve mutluluk duydum..mutlu oldugum icin size tesekkur etmeyi borc bildim..2 yildir kore ve kim hyun joong faniyim..yemekler, dil, k-pop, k-dramadan ayrilamiyorum..ilk kore ile tanisligim The time between Dog and Wolf dramasi ile olmus Lee Jun Ki ve Nam Sang Mi bas rolde bunu da belirteyim:)2010 ilde izledim bu dramani ve 2012 de bilgisayarda tekrar izlemek icin ararken kore dramalari ve kore ogretim sitelerini kesf etdim..neden Kore - biraz sacma gele bilir ama sanirim gozlerinden dolayi korelileri izlemegi seviyorum(gozleri cok gozel gerci bir cok koreli kendi gozlerini sevmiyor cift goz kapakli oldugu icin)..koreyi de bu nedenle seviyorum.ama bu goz olayi cin ve japonlar icin gecerli degil:))) sebep bana da karanlik:)))... neden guney kore? - sanirim asiya olkelerinden ilk tanisligimin kore ile olasindan dolayidir ..:) en cok sevdigim seyi?- Banpo Köprüsü Seul'de Han Nehri üzerinde kurulu olan köprüdür. gece manzarasi bu koprude cok guzel oluyor. gokkusagi selalesi yaratmislar koprude ..koreye gitdigimde ilk gormek istedigim bisey ..en cok sevdigim drama? - tabikide BOF..en cok sevdigim oyuncu ve sarkici? - kim hyun joong, Lee jun ki,Song seung heon,Ji ji hee....bu kadar ...tesekkurler bidaha bu siteyi buldugum icin kendimi şansli hissediyorum..sayenizde daha ogrenecegim cok sey var..yardiminizi esirgemeyin lutfen

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.