Ne Hediye Almalı? ...

Daha önceki yazımda bahsettiğim gibi siz değerli okurlardan zaman zaman e-postama gelen soruları ve verdiğim cevapları burada paylaşacağımı söylemiştim. Yakın zamanda gelen sorulardan biri:


Öncelikle merhabalar benim arkadaşım inanılmaz kore hastası bende ona değişik bir süpriz yapmak istiyorum sizce ne yapabilirim hem kore ile ilgili olsun istiyorum yardıımcı olursanız çok sevinirim iyi günler...
Ece

Merhabalar Ece,
Albüm satın alabilirsin, kore ile ilgili bir anahtarlık veya chopstick (korelilerin yemek yerken kullandıkları çubuk), telefon süslüğü de olabilir. Poster satın alabilirsin. Kendi kendine bir şeyler yapabilirsin ama ne yapabileceğin konusunda pek bir bilgim yok. Nerede oturduğunu bilmiyorum ama youtube'da görmüşsündür. İnsanlar taksime gider yabancılara doğum günün kutlu olsun falan derdirtir. Bunun gibi bir şey yapabilirsin. Taksim, Sultanahmet vb. gibi yerlerde korelileri rahat bulabilirsin. Korelilere, arkadaşının doğum günüyse 'Doğum günün kutlu olsun' ama başka bir şeyse de onunla alakalı bir şeyler dedirtir, videoya kaydedersin. Onu düzenleyip bir şekilde arkadaşının izlemesini sağlayabilirsin. Facebooka yükleyebilirsin ya da youtube yükleyip linkini atarsın gibi.

Arkadaşına Kore yemeği yap diyeceğim ama bu çok zor bir şey. Malzeme bulmak oldukça zor. Yapsan bile ne kadar güzel olacak? Ayrıca daha önceden arkadaşın hangi Kore yemeklerini yemiş olabilir bilmiyorum. Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Web de yaptığım araştırmalar sonucu vereceğim linklerden arkadaşına hediye astın alabilirsin. Bu site http://www.koremarketi.com ve bu site http://chopstick.gen.tr den alışveriş yapabilirsin. Ama ben daha önceden bu sitelerden herhangi bir alışveriş yapmadım. Nedirler, ne değiller hiçbir fikrim yok. Daha önceden alışveriş yapmadığımdan dolayı bir teminat veremem. Tamamen bu sitelerden alışveriş yapıp yapmamak sizin elinizde. Sorumluluk kabul etmiyorum.

Böyle bir sorunun bana yöneltilmesi beni mutlu etmedi değil. Hiç aklıma gelmezdi ki biri bir gün bana böyle bir soru sorsun :)

 (Yukarıda vermiş olduğum sitelerle hiçbir ilgi ve alakam yoktur. Daha önceden hiç kullanmadım. Bundan dolayı tüm sorumluluk size aittir. Kullanıp, kullanmamakta size kalmıştır. Rastgele google da yapılan aramalar sonucu gözüme çarpan bu siteleri link olarak verdim.)

Ne Hediye Almalı? ... Ne Hediye Almalı? ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 4/26/2013 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.