Güney Kore 'ye Yolculuk, Heyecan Dorukta ...

        Duyduk, duymadık demeyin! Kore'ye gidiyorum...
        Uzun zaman önce bileti almış olsamda sizlerle paylaşamadım. Güney Kore'ye gidiş-dönüş bileti aldık, arkadaşlarımla beraber dört kişi Kore'ye uçuyoruz. Gidiş-dönüş biletine 1675 TL ödedik. 27 Ağustos-15 Eylül tarihlerinde Kore'de olacağız oleyyy...


          Heyecanımız dorukta. Ne yapsak Kore'de, nerelere gitsek, nereleri görsek diye düşünmemek elde değil. Her geçen gün insanın heyecenı kat ve kat artıyor. İlk aldığımda hiçbir şey hissedemedim. Heralde o elimden kayıp giden 1675 TL'nin acısından kaynaklansa gerek. Cepten o kadar parayı çıkarıp kadına verince insan ister istermez bir garip oluyor yani. Hoş öğrenciyiz. Bu parayı o kadar biriktirmeye uğraşmışım. Ama zaman ilerledikçe heyecanlanmaya başladım. Her gün aklıma gelir oldu ya. Kore'ye gidiyorum abi diyerek kendi kendime bir garip olmaya başladım. Yine de geçen gün aklıma gelince üzüldüm.


           Neden üzüldüm, çünkü bu güzelim kiraz çiçeklerinden (벚꽃) göremeyeceğiz. Mevsimi çoktan geçmiş oluyor.
           Seoul 12, Busan 5, Jeju 6 gün kalacağız. Çılgın çılgın gezeceğiz. Gezeceğimiz yerlerin listelerini daha detaylı hazırlamadık ama kalacağımız yerler belli. Rezervasyonlarımızı yaptırdık.

Seoul'de Kalacağımız Yer; 
Phil Guesthouse

          Yani ne diyim bence harikaya. Çokta pahalı değil buralar. Kahvaltılarıda var. Günlük 30-40 TL bişi.

Busan'da Kalacağımız Yer;
 Marubee House







            Burası muhteşemmiş ya. Burada 2 gece kelacağımız için çok üzülüyorum. Maalesef Busan'a 2 gün yeterli. Kalacağımız yer Busan'ın en ünlü sahili olan ve çok fazla turist çeken yerine bakan harika bir yerde.

Jeju'da Kalacağımız Yer;
 Greenday Guest House







          Burasıda ayrı bir güzel ya. Hele şu piyano yok mu onu kesin çalacağım. Gerçi piyanoya elimi sürmeyeli çok uzun yıllar oldu. Kahretsin hep hevesimiz yarıda kaldı. İmkansızlıktan bir türlü bir çok şeyi başaramadım. Neyse Kore'ye gidiyoruz. :)

          Hadi bakalım. Bu yazıyı yazarken bile heyecanlandım ya. Hele kalacağımız yerlerin fotoğraflarını eklerken ayrı bir heyecan kapladı. Ne bilim acayip güzel geldi bu kalacağımız yerler bana. Belki objektif bakamıyor olabilirim olaya. Sizlerinde düşüncelerini, fikirlerini almak isterim.

NASIL, SİZCEDE KALACAĞIMIZ YERLER GÜZEL Mİ?
Güney Kore 'ye Yolculuk, Heyecan Dorukta ... Güney Kore 'ye Yolculuk, Heyecan Dorukta ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 4/28/2012 Oylama: 5

23 yorum:

  1. kalacağınız yerler gerçekten çok güzel gözüküyor.söylediğiniz fiyatlara o hizmeti wermeleri cidden ii bişey.umarım korede keyifli wakit geçirirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Tayfun abi çok sevindim gerçekten umarım senin için çok eğlenceli olur...Kalacağın yerler çok çok güzel...

    YanıtlaSil
  3. 타이푼씨 bu gerçekten müthiş bir haber :)). Sizin adınıza çok sevindim :)). Guest Houseları kullanabilmeniz gerçekten büyük kolaylık sizin için :). Zira tesettürlü bir bayan için sadece bayanların kaldığı bir yer bile olsa bu mümkün olmuyor maalesef :(. Öyle olunca kalma birazcık daha tuzlu oluyor bizim için :). Ama Allah'tan kalmak biletler kadar pahalı değil :)). Biz de 2 yada 3 arkadaş beraber gitmeyi düşünüyoruz inşallah ama bu yaza olamayacak maalesef :(. Seneye bu zamanlarda da ben kendi blogumda paylaşırım gideceğim haberini inşallah :). Siz de gidince oralardan bir sürü anınızı paylaşacağınızı düşünüyorum bizimle :)). Gerçekten çok güzel :)). Yolunuz açık olsun :).

    YanıtlaSil
  4. Neden? Aslında sizlerde kalabilirsiniz diye düşünüyorum. Yurt dısında tesettürlü, tesettürsüz farketmiyor. Birçok farklı yerden insan geliyor. Kültürü, dili, dini farklı. Ben sorun olacağını düşünmüyorum. Hatta yabancılar bu konularda dahada düşünceliler. Özellikle Koreliler insanların dini inançlarına çok saygı duyuyorlar. Ama sizin kişisel nedeniniz ya da ne bilim başka bir şey varsa orası farklı tabii.

    Ayrıca iyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum.

    YanıtlaSil
  5.  İnşallah güzel olur ya. Yaani ben güzel olacağını düşünüyorum lâkin bir aksilik olmazsa :)

    YanıtlaSil
  6. Aslında yurtiçinde de tesettürlü tesettürsüz fark etmiyor :). Saygısızlık yada anlayışsızlık bakımından söylememiştim. Müslüman olman bayanlar da direk erkek hükmünde olmasalarda yanlarında başımızı açamıyoruz. O açıdan kız yurdu vs gibi yerlerde kalamıyoruz ;).

    YanıtlaSil
  7. Anlıyorum. Şimdi açıklığa kovuştu konu ;)

    YanıtlaSil
  8. tayfunn koreye geliyorsun demek :D sonunda hayallerini gerçekleştirdin chukkae demek istiyorum :D size rehberlik yapmak isterdim neyazıkki sonkez okul sayesinde ülke dışına çıkıcaz  o dönem ama havaalanında  sizi koca koreanturk pankartıyla karşılamak istiyorum :D:D senin koreye ilk ayak bastığındaki surat ifadenide çok merak ediyorum buyüzden kesinlikle orada olmalıyım :D gelmeye yakın kt den msj atarsan sevinirim tam geliş ne zaman olucak birgün önceden mi geleceksiniz bilgilendir lütfen :D ahah evet ilkten öğrenci mağduriyeti canını yakabiliyor gece gözüne uyku girmiyor felan ama son günlerde sizin heyecanınızı düşünebiliyorum belkide gidince geri dönmemek için aranızda plan yapanlar olucaktır :D tekrardan chukkae arkadaşım bekliyoruz :) 

    YanıtlaSil
  9. Evet Kore'ye geliyoruz :D ama arkadaşlarım koreaturk'ten falan değil. Bu gezinin koreanturk ile hiçbir ilgi ve alakası yoktur bunu belirtmek istiyorum(pankarta gerek yok :D)
    Arkadaşlarım üniversiteden arkadaşlarım.
    AMA galiba anlaşılan yanlış bir nokta olmuş :) Hayallerimde Kore'ye gitmek yoktu aslında. Biraz daha profesyonel yaklaşıyorum ben olaya. Korece dersi alıyorum ve ileride bunun bana fayda sağlayacağını düşünüyorum. Tabii dilini öğrenmenin yanındaki artıları Kore'nin kültürü, yemek kültürü, müziği, dramaları vb....
    İnsallah görüşürüz.
    Mail adresini bana ulaştır ya da BANA YAZIN... kısmındanda bana kişisel olarak ulaşabilirsin.

    YanıtlaSil
  10. Biraz geç oldu ben yeni görüyorum yazıyı :/ Öncelikle şimdiden iyi eğlenceler dilemeliyim. Kore'ye gitmek ayrı güzel, kalacağınız yerler ayrı güzel ama Busan'dakine daha bir bayıldım. İnşallah problemsiz gidip gelirsiniz ;)

    YanıtlaSil
  11. İyi dileklerin için çok teşekkür  ederim. Busan'dakine bizde bayıldık ama maalesef 2 gece kalacagız :( İnşallah problemsiz gidip geliriz ;)

    YanıtlaSil
  12. süper yaaa :D güle güle git :D güle güle gel :D harika arkadaşlarınla gidebiliyor olman ben yakın çevremi hala alıştırabilmiş değilim kore kültürüne :( Gittiğin yerlerden taş topla :D (bu benim alışkanlığımda o yüzden diyorum)

    YanıtlaSil
  13. Taş mı? :D Ne taşı ya. Neyleyim taşı :) Alışkanlıksa ayrı tabii. Bende arkadaşlarımı alıştıramadım ama en azından benim Kore'ye olan ilgile saygı duymalarını sağladım. Birlikte gideceğim arkadaşlar zaten Kore'yi seven ve Korece öğrenen arkadaşlar ;)

    YanıtlaSil
  14. Topladığım taşların üsrüne şehrin baş harfini kazıyorum kocaman bi kavanozum oldu :D Sen cidden iyimişsin bana arkadaşlarım deli diye bakıyorlar. Dizileri izlediği yetmiyodu üstüne birde korece öğreniyor diyorlar :D neyse sağ salim git sağ salim gel Birgün bende giderim inş :DD

    YanıtlaSil
  15. Para olsa her yere giderimde parasızlığın gözü kör olsun :)

    YanıtlaSil
  16. çok güzell senin adına çok sevindim :)) darısı tüm kore severlere inş. gideceğin yeler on numara ya çok beğendim şimdiden iiii eğlenceler :))

    YanıtlaSil
  17. çok güzell senin adına çok sevindim :)) darısı tüm kore severlere inş. gideceğin yeler on numara ya çok beğendim şimdiden iiii eğlenceler :))

    YanıtlaSil
  18. kendimi yorum yapmadan alıkoyamıycam ta ben heyecanlandım sizin adınıza çok mutlu oldum ayrıcaaa kalıcağınız yerler pek bi güzel pek bi şirin ama bende ağaçları görmek isterdim kiraz ağaçını nese darisi bize inş.

    YanıtlaSil
  19. birz bilgi verebilir misin acaba ?yani bir turla mı gittin yoksa kişisel olarak mı?sana maliyeti ne kadar oldu?bu sorularıma cevap verirsen çok sevinirim..:)

    YanıtlaSil
  20. admin bende gitmeyi çok istiyorum ama uçak biletleri ve oteller pahalıymış sen hangi havayolu şirketi le gittin ben istanbulda yaşıyorum ve iki kişi gidilcek
    birde en ucuz oteller günde kaç paradır?

    YanıtlaSil
  21. Toplam ne kadar ödediniz ?

    YanıtlaSil
  22. Üzerinden neredeyse tam 1 yıl geçti. Tam hatırlamamakla birlikte Kore'de kaldığımız 3 hafta+uçak biletleri+her şey için 4000-4500 TL arası kadar bir para harcadık sanırım.

    YanıtlaSil
  23. merhaba .. çok zaman sonra gördüm yazınızı lakin sormak istiyorum .. öncelikle bir turla mı yoksa kendiniz booking vs mi gittiniz ? ve hangisini önerirsinz bir de korece üniversitemde sadece 1 level olarak var istanbulda resmi yada ise yarar bir kurs var mı acaba ?? yardımcı olabilirsenz çok sevinirim ... teşekkürler...

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.