My Black Mini Dress / Little Black Dress (2010) ...

Ufacık bir tanıtım geçeyim sonra film hakkındaki görüşlerimi yazayım.
"Siyah Mini Elbise" diye çevirmiş çevirmen arkadaş. Konusu; 24 yaşlarında 4 Kız arkadaşın üniversiteden mezun olduktan sonraki hayatları anlatılıyor. Üniversitenin ilk günü tanışan 20'li yaşlarındaki hayattın tadını çıkaran, hayattan zevk alan kızlar gibi görünselerde olayın arka yüzünün böyle olmadığını konu alan bir film.
Oyuncular diyeyim o zaman

Yoon Eun-Hye - Yoo-Min
Park Han-Byul - Hye-Ji
Cha Ye-Ryeon - Soo-Jin
Yoo In-Na - Min-Hee
Lee Yong-Woo - Suk-Won
Dong-Ho - Yoo Seung-Won
Jeon Su-Kyeong - writer
Ko Chang-Seok - director
Lee Chun-Hee - Soo-Hwan
Choi Yoon-Young - Young-Mi 

Trailer

Gelelim benim yorumuma. Arkadaşlar dizi izlemek çok zor gelmeye başladı :). Acayip uzun ve bir kere başlayınca artık bitene kadar meraktan ölüyorsun. Bırakamıyorsun ve içini kemiriyor. İlla bitecek. Bu yüzdende seni hayattan koparıyor. Bu bana işkence haline gelmeye başladı ve koyuldum güzel filmler aramaya. Aranırken birde ne göreyim. Yoon Eun Hye'nin izlemediğim dizi ve filmi kalmadığını düşünürken "My Black Mini Dress" filmini gördüm. Bir baktım kadroya hepside tanıdığım kişiler. Ve ben bu filmi izlememişim. Ayrıca bir blogta da rastladım, yazar arkadaş öylesine izledim demiş.
Ne yalan söyleyeyim 100 dakikalık filmin 75 dakikasından gram zevk almadım. İzledim, izledim, ve izlemeye devam ettim. Bir sürü şey anlatılıyor falan filan bir türlü konu açılmadı. Birbirine bağlanmadı olaylar. Neyse dedim Yoon Eun Hye için izliyorum zaten. Maksat izlemediğim yapımı kalmasın. Filmin bitmesine 15-20 dakika kala olaylar birbirine bağlanır gibi oldu, konu depreşti derken zaten film bitiverdi. Filmi pek beğendiğim söylenemez ama izlenebilir yani. Biraz olayı dramatikleştirmeye çalışmışlar.
Ben filmin sonuna kadar izledim sabrettim ama sonunda beklediğimi aldım. Sonu hiçte fena bitmedi. Zaten bir tek en son kısım hoşuma gitti :) Bu film benden kaldı ama boş bir vakit bulduğunuzda yinede izlemenizi tavsiye ederim. Oyunculukları yeterli oluyor zaten filmi izlemeye deva etmek için. En azından ben öyle düşünüyorum. Belki objektif bir yaklaşım olmayabilir benimki. Sonuçta Yoon Eun Hye sevenlerdenim.

PUANIM:
 6 / 10 

Teşekkürler...
 *İzleyen, izlemeyi düşünen veya benim yazımı okuduktan sonra izleyen arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
My Black Mini Dress / Little Black Dress (2010) ... My Black Mini Dress / Little Black Dress (2010) ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 2/12/2012 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.