Flash TV Kim Jae Joong Haberi Rezaleti

 Kim Jaejoong'un Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ile olan şu fotoğrafını takdir etmeyip Flash TV'nin yapmış olduğu saçma sapan haber Türkiye halkına izletiliyor.
İyiki bir Kim Jaejoong geldi.
Ya adamın arkasından konuşulmadık söylenmedik şey bırakılmadı.
Şimdide üstüne birde haber rezaleti çıktı. Flash TV haberine bakın arkadaşlar.
Tamamen yanlış, hakaret içerikli bir haber. Bu nedir ya... Video ekledim.



Bu spiker kendini ne sanıyor anlamış değilim. Sünnet edelimmiş. Ulan tövbe neyse... Saygısız, terbiyesiz. İşinize gelince sünnet edelim, işinize gelmeyince gelin içelim. Sanane lan adamın sünnetinden şeyinden*...
Haberde tamamen yanlış zaten. Neymiş efendim görünce çok şaşırmış, gülümsemiş. Ya bir git Allah aşkına öğren ondan sonra haber yap ya. JJ zaten 6 Şubat'ta hayranlarıyla FanMeeting düzenlemiş. Türkiye'den ayrılıyor. Sende diyorsun ki görünce çok şaşırdım. Benim yorumum şu arkadaşlar; JJ'e senden hoşlanıyoruzu Korece birçok insan söyleyince bizim sempatik Korelimiz dönüp gülümsüyor ve el işareti yapıyor. Bu kadar karizmatik bir bir olayı nasıl anlatıyorlar.
100'lerce hayran mı. Ya bi yürü git. Binlerce hayran dostum binlerce. 500 kişilik fanmmeting davetiyesi için 30dk'lık bir zaman içerisinde bin kişiden fazla insanın mail attığını biliyor muydunuz? 
Neymiş efendim JJ için Korece kelimeler, Korece öğrenilmiş. Lan bir spiker, Kore sadece JJ'den mi ibaret? Zaten sadece JJ  için Korece öğrenen bir arkadaş varsa gözüme görünmesin. Korenin bir tarihi geçmişi, geleneği, kültürel değerleri, köklü bir dili olan ülke. Müziğiyle zaten, sanatıyla, ekonomisiyle zaten aldı başını gidiyor. Sende gelmiş JJ için Korece öğrenmiş buradaki vatandaşlar diyorsun. Güldürme beni.
Bu kadar eleştiri yeter, söz yanlış yerlere gitmesin.
Ek olarakta biraz gülünç kısımlarına bakalım haberin.
Sizde haberi izleyince kesinlikle farkına varmışsınızdır. JJ'in isminin kaç farklı şekilde söylendiğine şahit olmuşsunuzdur "cicong, cacong, yong"... gibi. Birçok Korece kelime yanlış söyleniyor :).
Hee en başta ne diye giriyorlar habere? Güney Kore'nin Tarkan'ı.
Şaka gibi.
Hahah bi yerde de Korece pankartlar hazırlanmış, işin ilginci bunları kendileri hazırlamış??? Ya kim hazırlıcaktı ki? Anne-Babaları falan mı?..
 Sonuç olarak bu habere hem çok kızdım, hemde çok güldüm.
Tekrar bekleriz...
Teşekkürler!

Flash TV Kim Jae Joong Haberi Rezaleti Flash TV Kim Jae Joong Haberi Rezaleti Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 2/09/2012 Oylama: 5

13 yorum:

  1. Bir de "Güney Korece" öğrenmişler :D 

    YanıtlaSil
  2. evet kore ile ilgili haber yaparken lutfen iyi bir arastirma yapiniz iliskilerimiz gayet iyi durumda insanlarin dinleri kimseyi ilgilendirmez saygi duymak gerekir bizim ulkemizde binlerde insan sunnetsiz yasiyor onlari neden sunnet ettirmiyorsunuzda elin yabancisina soyleniyorsunuz habercilik anlayisi olmus sanirim bizde isimizi iyi yapalim lutfen

    YanıtlaSil
  3. Bakın onu atlamışım. Güney Korece nedir ya?..
    Ayrıca beğenmenize sevindim teşekkürler.
    Bir şeyler yazmaya çalışıyorum. Daha yeni sayılırım blog işlerinde

    YanıtlaSil
  4.  Ya saygı ya. Gerçekten saygı. Sizi ne ilgilendirir başkasının inancı. He tabi islam dinine göre ilgilendirir, ilgilendirmesinede islam dini bile saygı, höşgörü diyor. Gel biz seni sünnet edek "Türk vatandaşı ol!"
    Böyle diyor zırto... :D

    YanıtlaSil
  5. ne diyim ya ... bence bunlardan sonra söylenecek söz kalmamış! nasıl bir haberi araştırmadan etmeden yayına koyabilrsin ki ??? hah ! şaşmış ve el sallamış mı ?? fanmeetingden hiç mi haberiniz olmaz olmadı diğer haber sitelerinde bile var yani ordan bak söyle ! cumhurbaşkanının davetine katıldığınıysa hiç söylemiyor ! süper yaa ! 

    YanıtlaSil
  6. Yazı kesinlikle çok güzel olmuş :). 'Güney Korece'ye bittim zaten, adam alim beyler, kuzeyi güneyi biliyor :P. Tayfun Bey aman diyim bize Kuzey Koreceyi öğretmeyin, Güney Korece olsun :P :D :D :D. Ayrıca "İşinize gelince sünnet edelim, işinize gelmeyince gelin içelim." bu kadar doğru bir cümle olabilir. İkide bir sünnet muhabbeti yapanların birçoğunun yaşam tarzı olarak beğenmediklerinden hiçbir farkı yok... Neyse daha uzatmayayım :). Yazının çok güzel olduğunu yineleyeyim ve bitireyim :). Ellerinize sağlık :).

    YanıtlaSil
  7. Merhabalar,
    Keşke hitap edebileceğim bir isim girseydiniz ;)
    Neyse, bu değerli yorumunuz için çok teşekkürler.
    Farklı gönderilerde, güzel yorumlarınızlarınla beraber yine bekleriz ;).

    YanıtlaSil
  8. Ben bu spikeri severdim ama yazınızı okuduktan sonra soğudum gerçekten videosunu izleme gerek bile yok dediğiniz gibi  KKorenin bir tarihi geçmişi, geleneği, kültürel değerleri, köklü bir dili olan ülke.orenin bir tarihi geçmişi, geleneği, kültürel değerleri, köklü bir dili olan ülke. Korenin değerleri ve sanatçılarıyla bu şekilde konuşması çok yanlış ne kore sanatçıları bizim sanatçılarımızla kıyaslanır ne de bizim sanatçılar koreli sanatçılarlar hepsini ayrı ayrı değerleri var....

    YanıtlaSil
  9. güney korece diyo yaa...

    YanıtlaSil
  10. Flash TV 1 numara yahu, aç izle kop. :D Yong(!) bi daha gelmez heral bu haberi görse. *G.Kore'nin Tarkan'ı.

    Bundan haberim yoktu, teşekkürler paylaşım için.

    YanıtlaSil
  11. kesinlikle süper olmuş dostum dostum diyorum samimiyetten biz gibi kore hayranlarının tercümanı olduğun için flaş tv nin önceki jj haberini de izlemiştim adamları nasıl aşağılayacağımı toparlayamadım inan butün aşağılamalar birlikte geldi ağzım kapalı sadece bizim kendinden başka yurtdışından futbol dışında haberi olmayan bir ülkenin yaptığı bu komik habere sadece güldüm inan bize yani kore hayranları onlar için tam bir gülünç kaynağı g. koreni hihi napcan onları hihihi. amerikan hayranıyım desen öpüp başına koyarlar bilmiyorlar dostum bilmiyorlar bilmiyorlar ve araştırma dahi yapmıyorlar kimdir neden seviliyor diye ya böyle bir ülkenin vatandaşları sanatçıları şarkıları yemekleri(ramen) sevilmez miya o kadar tatlılar ki yanaklarını sıkasım geliyo:) biraz uzun oldu ama açıklama yapmak istedim..:)

    YanıtlaSil
  12. Uzun olması sorun değil, istediğin kadar uzun yazabilirsin :). Samimiyetin için teşekkürler.^^

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.