The Bow (2005) ...

 => Merhabalar
İzlediğim yeni bir film ile karşınızdayım.
Yönetmen Kim Ki-duk (김기덕) ve filmin adıda The Bow [활 (Hwal)]. Türkçe'ye "Yay" diye çevirilmiş.
Oyuncularımız;
Jeon Seong-hwan (전성환)
Han Yeo-reum (한여름)
Seo Ji-seok (서지석)
Jeon Gook-hwan (전국환)
 Filmin Konusu;
 Okyanusun ortasında bir tekne. Teknede 60 yaşlarında yaşlı bir adam bir kız çocuğunu 6yaşından beri büyütür. 17 yaşına geldiğinde evlenmeyi düşünmektedir ve kız şu an 16 yaşında olduğu için günleri sayar. Hayatlarını kendi kapalı dünyalarında geçirirlerken yaşlı adam geçimlerini tekneye balık avlamaları için balıkçıları getirerek sağlar ve o balıkçılardan birinin oğlu, genç bir delikanlı hayatlarını değiştirmelerine neden olur...
Trailer

Gelelim naçizane benim yorumuma. Öncelikle filmi elimde olmayan nedenlerden dolayı Türkçe dublaj izledim. 
 Bence her şeyin orjinali güzel.
Ama neyse ki yönetmenimiz öyle bir film yapmışki gerçekten çok fazla diyalog yok. Zaten oynayan oyuncu sayısıda bir o kadar az. 2005 yapımı bir film. Arkadaşımın önerisi üzerine izledim. Bana bu sanat filmi belki zevk almayabilirsin dedi ama sen Koreci çocuksun(kore-manyağı demek istediğini düşünüyorum). Kim Ki-duk çok ünlü bir yönetmen ve senaryo yazarlarından biridir. Bilmen gerekir, filmlerinide izlemelisin bece dedi. Bende ne diyip tamamdır, izlerim ben bunu dedim. İşte kısacıktan filmi izleme sebebimin hikayesi budur.
İlginç bir film olmuş bence. Hele hele sonu çok garip bitiyor. Ayrıca kız ile yaşlı adam arasında oluşan sevgi bağınında ilginç bir boyutu var. Filmden sahneleri anlatmak istemiyorum ama benim anlam veremediğim tekneye getirdiğin balıkçılarla problem yaşıyorsun madem getirme kardeşim.
Ayrıca dikkatimi çeken bir diğer konuysa bizim yaşlı adam tekneye getirdiği balıkçılara çok garip davranıyor. Bunları teknesinden kovuyor ama bizim balıkçıların tepkisi o kadar ufak derecedeki dediği şey şu; "Biz para verdik kardeşim buraya gelmek için, napıyorsun". Buna çok güldüm. Bizim Türk insanı olacak tekme-tokat girer vallahi. Zaten denizin ortasındalar.
 Benim filme olan 
PUANIM:
  7 / 10

Teşekkürler...
 *Filmi izleyen, izlemeyi düşünen veya benim yazımı okuduktan sonra izleyen ya da farklı bir yorum getirmek isteyen arkadaşlar hemen aşağıdan bizlerle yorumlarınızı paylaşabilirsiniz.
The Bow (2005) ... The Bow (2005) ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 2/14/2012 Oylama: 5

2 yorum:

  1. ben hayatımda bu kadar berbat bir film daha izlemedim.filmde sarfedilen cümle sayısı en fazla 15.en düşük maliyetle nasıl film çekilir böylece görmüş oldum.filmde isim olmayışı da ayrı bi konu tabi.saygılar...

    YanıtlaSil
  2. sanat filmi oluyormuş bu filmler :))

    YanıtlaSil

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.