İlginç ...

Geçenlerde Korece dersinde epey gülüştük.
Ayrıca ilginç bir şey de öğrendim. Koreliler İngilizceyi günlük hayatta çok kullanıyorlar. Dile İngilizce'den girmiş kelimelerde oldukça var. Bizde derste hep bunun üzerinden konuşuyoruz. Korece bir kelime söylüyor ingilizcesine çok benziyor vb. Bizde gülüyoruz falan komik geliyor ya da ilginç geliyor bize. Hoca da bunun üzerine kendisinede bu durumun komik ya da ilginç geldiğinden bahsetti. "Ben korede iken hiç farkında değildim bu durumun ve hiçte komik falan gelmiyordu. Türkiye'ye geldim, türkçe öğrendim ve fransızca, japonca ve birkaç dil derside aldım. Bunun üzerinden bir süre geçtikten sonra korece dersi vermeye başlayınca banada bu durum komik gelmeye başladı." Hoca bu şekilde konuştu. Herkese de bu durum ilginç geldi tabi. Bende bunu paylaşmak istedim :).

*Ek olarakta size kelime ezberleme konusunda bir taktik önermek istiyorum. Kelime kağıtları hazılrayın.
Kelime kağıtları gerçekten çok yardımcı oluyor. Yanınızda taşımanız daha kolay, istediğiniz zaman cebinizden çıkarıp çalışma gibi bir fırsatınızda oluyor. Kelime kağıdından ne kastettiğimi anladığınızı düşünüyorum. Anlamayan arkadaşlarımız içinde kısa bir şekilde anlatayım.

Kağıtları kafanıza göre hangi büyüklükte tercih ederseniz kesiyoruz.(Hazır kelime kağıtlarıda var bildiğim kadarıyla, o şekilde de temin edebilirsiniz.) Bir tarafına korecesini -isterseniz korece okunuşunuda yazabilirsiniz, bu şekilde arkadaşınızla birlikte de çalışabilir, ondan size kelime sormasını isteyebilirsiniz- yazıyoruz. Ayrıca bir tanede örnek cümle yazmanızı tavsiye ederim. Diğer tarafınada Türkçesini ya da İngilizcesini kafanıza göre anlamını yazıyorsunuz. Bu şekilde kelime kağıtlarımızı oluşturmuş oluyoruz. Başlarda tüm kelimeri kelime kağıtlarına yazmak vaktimizi alsada uzun vadede düşününce bize çok zaman kazandıracağını ve kelime ezberleme konusunda çok yardımcı olacağını göreceksiniz.

감사합니다.
안넹.

Günlük yazıları artık yazılmamaktadır.

İlginç ... İlginç ... Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 11/27/2011 Oylama: 5
Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.