Güney Kore'ye Gitmek İstiyorum - Sizden Gelenler (#2)


Okuyucudan gelen mesaj:


Merhaba ben Güney Koreye gitmeyi planlıyorum. Ekonomik bir seyahat düşünüyorum. Sizin Kore yolculuğu adlı yazınızı okudum ve çok beğendim. Özellikle sormak istediğim şey hangi hava yollarını tercih ettiniz. Otelleri kendiniz mi ayırttınız yoksa burdan önceden ayırıp öyle mi konakladınız? Ve bir de Seoul'den Busan'a gitmek kaç saat sürdü? Bu arada Jeju da kaldığınız otelde piano olması beni çok mutlu etti ben piyano çalmayı çok seviyorum. Sormak istediklerim bu kadardı. Mesajıma dönerseniz bu beni çok mutlu eder. Teşekkürler ^^

Merhaba İlayda,

Öncelikle kaç yaşındasın, nerelisin ne yaparsın bilemiyorum ama sorularını cevaplamaya çalışayım.
Bloğumu okuyup beğenmiş olmana sevindim. Bir şeyler yazmaya çalışıyorum elimden geldiğince.

Hangi hava yolunu tercih ettiğin hiç mühim değil çünkü uçakların hepsi güvenli çünkü uluslararası güvenlik sertifası almadan bir hava şirketi kurmak mümkün değil. Neyse burası biraz teferruat. En ucuz ve en uygun olduğunu düşündüğün firmadan satın al. Biz ethiad isimli arap emirliklerine ait havayolu şirketinden aldık ve pek memnun kaldık.

Otelde değil de hostelde kaldık. Hosteller Kore'de çok uygun ve oldukça temiz oluyor. İmkanları da bir hayli geniş oluyor. Biz zamanında hostelworld isimli bir site üzerinden hostellerimizi bulup rezervasyon yapmıştık. Küçük bir miktar da para ödemiştik rezervasyon ücreti olarak. Zaten o ücreti gidince kalmak için vereceğin paradan düşüyorlar. Hostellerde yer bulmak zor olabilir. O sebeple daha önceden kalacağınız hostele rezervasyon yapmak oldukça önemlidir. Ayrıca zaten hava limanında kalacağınız yeri soruyorlar giriş esnasında. O zaman da kalacağınız yerin rezervasyon vb. gibi bir bilgisini paylaşmanız gerekebilir.

Seoul'den Busan'a hangi ulşaım yolunu tercih ettiğine bağlı olarak gidiş süresi değişiklik gösterebilir. KTX (hızlı tren) kullanarak Busan'a gidersen -bence böyle gitmekte fayda var. Hem hızlı hem de ekonomik- 1 saat 40 dakika ile 2 saat arasında sürmektedir (indi-bindi kalkış süresine baplı olarak).

Jejuda kaldığımız hostelde piyano vardı fakat sanırım o piayano bozuktu ya. Tam olarak hatırlamıyorum ve çalmaya çalışanı gördüğümü de hatırlamıyorum Piyano çalabiliyor olman gerçekten çok hoş. Dinlemek isterdim.

Umarım sorularının hepsini cevaplayabilmişimdir. Başka sorun olursa yorum yazarak veya yine iletişim formundan yazarak sorabilirsin.

Sana şimdiden Kore'ye iyi yolculuklar...

Güney Kore'ye Gitmek İstiyorum - Sizden Gelenler (#2) Güney Kore'ye Gitmek İstiyorum - Sizden Gelenler (#2) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 8/04/2016 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.