Güney Kore'de Ücretsiz Eğitim? - Sizden Gelenler (#1)


Bir arkadaşımız sormuş:
Lise iki öğrencisiyim. Üniversitede ilk 500'e girenlere Boğaziçi Üniversitesi bir dönem ücretsiz yurtdışında okuma hakkı veriyormuş. Mezun olduktan sonra da orada kalmak gibi bir düşüncem var. Fakat güney kore hakkında dizilerinin güzelliğinden başka bir şey bilmiyorum. Bilinmeze gitmek de ailemi korkuttuğu için bu konuda hem geniş bilgi almak hem de devamlı olarak iletişim halinde olmak istiyorum. Eğer yardımcı olursanız gerçekten sevinirim çünkü etrafımda bu konuda yeterli bilgisi olan yok. Bir daha ki sefere daha rahat ve samimi olmak dileğiyle :)
--- BN ---
Öncelikle Boğaziçi Üniversitesi'nde ilk 500'e girene ücretsiz yurtdışı eğitimi diye bir şey var mı bilmiyorum ama bu tür şeyler tamamen başarı ile doğru orantılıdır. Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olarak Boğaziçi hakkında konuşmam gerekirse eğer Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandıktan sonra üniversitede de başarılı olursanız her şey mümkün. Başarılı olduğunuz takdirde burs imkanları doğacaktır. Değişim programları dahilinde burs (hibe) alarak belki tamamen ücretsiz belki neredeyse her şeyi bedavaya getirecek kadar burs alma imkanınız olur.

Korece üzerine konuşmak gerekirse Boğaziçi Üniversitesi'nde seçmeli ders olarak Korece dersleri alabilir ve Korece'yi öğrenebilirsiniz. Çok tatlı bir Korece hocası var. Kendisi yirmi yıldan uzun süredir Türkiye'de yaşamakta ve Türkçe'si de çok iyidir. Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrendiğiniz İngilizce ve Korece size Güney Kore Konsolosluğu'nun vermiş olduğu burslardan faydalanma noktasında çok yardımcı olacaktır. Mülakatlarda İngilizce'nizin ve Korece'nizin iyi olduğunu göstererek Güney Kore'ye gidiş, eğitim ve konaklama masraflarınızı bedavaya getirebilirsiniz. Üstelik Kore'de harcayacağınız harçlığınızı bile Güney Kore Konsolosluğu veriyor. Hatta Korece'nizin süper hale gelmesi için bir yıl Korece kursu tedarik ediyorlar.

Sonuç olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne girebilecek kadar puan alabilirseniz Kore sevdanızı devam ettirebilir hatta üst basamaklara taşıyabilirsiniz.

Şunu da belirtmek isterim ki Boğaziçi Üniversitesi gerçekten zordur. Girdikten sonra çalışmayı elden bırakırsanız hiç acımaz. Maalesef ki birçok öğrenci yüksek puanlarla girip hazırlık sınıfını bile zar zor geçebilmektedir. Bölüm derslerini alırken de dersleri geçmekte zorlanmaktadırlar. Nedeni çalışmayı tamamen elden bırakmalarıdır. Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı Boğaziçi Üniversitesi'nde süper işlemektedir. Şayet genel not ortalamanız düşük olursa burs, yurtdışında eğitim vb. gibi imkanları unutun.

Yine de manzarası, öğrenci profili ve kulüpleri ile Boğaziçi Üniversitesi tercih sıralamasında ilk sırayı hakeden bir üniversitedir. Korece dersinin olması da Kore severler için bulunmaz bir hint kumaşı.

Not: Bu soruyu bana soran arkadaşım sanırım bana mail adresini yanlış vermişsin. Daha detaylı yazmış olduğum yazıyı mail ile sana ulaştıramadım. Tekrardan benimle doğru mail adresinle iletişime geçersen daha detaylı yardımcı olabilirim. 

Bir önceki yazı >>>
Sığır Kemiği Çorbası - Haftanın Kore Yemeği (#6)

Kore hakkında daha fazlası için blogumu ve sosyal medya (youtube, twitter, facebook) hesaplarımı da takip etmeyi unutmayın.
Sosyal medya hesaplarında paylaşıp bu yazının daha fazla kişiye ulaşmasını sağlayabilirsin.

Güney Kore'de Ücretsiz Eğitim? - Sizden Gelenler (#1) Güney Kore'de Ücretsiz Eğitim? - Sizden Gelenler (#1) Biri Kore mi dedi? tarafından üstüne kuruldu. 9/18/2014 Oylama: 5

Hiç yorum yok:

Copyright© 2011 Biri Koremi Dedi™ Çeviri - Korece Öğrenelim - Kore Adına Birçok Şey. Blogger tarafından desteklenmektedir.